Strafbeschikking advocaat geregeld

Strafbeschikking verzettermijn

Verzettermijn strafbeschikking

Een strafbeschikking kunt u op meerdere manieren ontvangen. Tijdens een zogenaamde om zitting krijgt u deze opgelegd en dan kunt u binnen twee weken na de uitreiking in verzet komen (bezwaar). Als u deze termijn laat verstrijken staat de de straf vast. Op uw Justitiƫle Documentatie (strafblad) wordt dan de straf en het feitdelict (bijvoorbeeld mishandeling of valsheid in geschrift) vermeld. Als u later dan een verklaring over het gedag (VOG) nodig heeft, dan wordt (ook) naar deze opgelegde straf gekeken.

 

Strafbeschikking ontvangen CJIB

Het is ook mogelijk dat u een strafbeschikking ontvangt via het CJIB, dus zonder dat u bij de Officier van Justitie bij een gesprek (om zitting) aanwezig bent geweest. In dat geval kunt u in verzet gaan (bezwaar maken) binnen twee weken nadat u de strafbeschikking in persoon heeft ontvangen of twee weken na een omstandigheid waaruit blijkt dat u met de strafbeschikking bekend bent. Kortom, als u een strafbeschikking ontvangt via iemand anders en niet binnen twee weken in verzet gaat, is dat niet meer mogelijk als u bijvoorbeeld verklaart (in een brief of mondeling) dat u deze eerder had ontvangen! Ook om die reden is het belangrijk contact op te nemen met een goede advocaat die u bijstaat met uw verzet tegen de opgelegde straf. Op die manier voorkomt u dat u door een verkeerde mededeling uw eigen glazen ingooit en bijvoorbeeld niet-ontvankelijk wordt verklaard in het verzet. Uw verzet wordt dan niet (meer) behandeld en u kunt daar niets meer aan doen. Geen rechter die er dan nog naar kan kijken!

 

Geen verzet na betaling van de strafbeschikking of boete

U kunt niet meer in verzet (bezwaar) als u aan de strafbeschikking ' vrijwillig hebt voldaan'. Kortom, als u bij een strafbeschikking met een boete deze heeft betaald. Je kunt je afvragen in hoeverre je van 'vrijwilligheid' kunt spreken, als op het politiebureau al wordt betaald, bijvoorbeeld omdat een verbalisant (de politie) toch vooral te betalen, omdat het ander 'toch geen zin heeft'  en je 'er dan vanaf bent'. Zeker als dan niet wordt uitgelegd, dat na deze betaling gewoon een aantekening op het strafblad volgt! Deze geluiden bereiken ons regelmatig. Echter is het in de praktijk welhaast onmogelijk om aan te tonen dat deze mededelingen door politie zijn gedaan. Het is praktisch altijd onze ervaring dat de agent het zich zo 'niet meer kan herinneren' of dit gewoon ontkent. En zo staat u weer terug bij af, met een onherroepelijke strafzaak. Daarbij kan het goed zijn dat u pas na terugkomst van het politiebureau en een 'koude politiecel', gaat nadenken en twijfelen over de opgelegde straf en uw verklaring over het gedrag (VOG).Het is niet voor niets dat wij adviseren:

Betaal nooit een boete of strafbeschikking, zeker  niet op het politiebureau, zonder overleg met een advocaat!

 Geen verzet als afstand is gedaan

Ten slotte kan verzet tegen een strafbeschikking niet worden ingesteld, als er afstand wordt gedaan in aanwezigheid van een advocaat. Wij kunnen u als ervaren strafrechtadvocaat bijstaan en u adviseren over uw mogelijkheden in uw strafzaak. Op grond daarvan kan een afstand worden gedaan of een ingesteld verzet worden ingetrokken. Dat kan tot (vlak) voor de zitting bij de Politierechter. Mochten er kansen zijn in uw strafzaak dan bespreken wij dat uiteraard met u en staan wij u bij tot en met de zitting bij de rechtbank. 

Direct contact met een Advocaat

Vul het formulier in en een ervaren advocaat neemt gratis contact op voor uw strafbeschikking en verzet

uw gegevens worden versleuteld verzonden via een beveiligde verbinding (controleer het slotje in uw adresbalk)

Wat wij u bieden

  1. Deskundig advocaat adviseert over uw strafbeschikking
  2. Hulp bij het instellen van verzet (bezwaar)
  3. Binnen 24 uur contact met een advocaat 
  4. Vertrouwelijk en gratis eerste gesprek
  5. Duidelijke redelijke kosten (ook pro-deo).
  6. Directe Email en 06-nummer advocaat